Laporta rekao da je odbio 200 milijuna za Yamala. Romano otkrio od kojeg kluba

Foto: FCB

LAMINE YAMAL, dijete roditelja iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje rođeno prije 16 godina u Kataloniji, novo je čudo Barcelone. Postigao je nedavno jedini gol na utakmici za pobjedu protiv Mallorce u 28. kolu La Lige. Preciznim udarcem s 15-ak metara iskosa s desne strane pogodio je suprotni gornji kut. Wonderkidu s desnog krila Barce ovo je već šesti gol ove sezone, a sedam ih je namjestio. Yamal je u listopadu prošle godine produljio ugovor s Barcelonom do 2026. 

"Odbili smo 200 milijuna eura za Yamala. Vjerujemo tom dječaku"

Sada je Joan Laporta, predsjednik Barcelone, otkrio da je usprkos tome dobio i odbio fenomenalnu ponudu za fenomena. "Dobili smo ponude od 200 milijuna eura za Laminea Yamala, ali znate što smo napravili? Odbili smo. Rekli smo ne. Vjerujemo ovom dječaku i vjerujemo u njegov sportski razvoj. Osim toga, ne treba nam novac. Naprotiv, u procesu smo financijskog oporavka i već se vidi izlaz iz tunela", otkrio je Laporta i dodao: "Odbili smo i ponude za Baldea, Fermina, Gavija, Pedrija, De Jonga, Arauja, ali ne želimo ih prodati. Samo od spomenutih imena imali bismo prihod od milijardu eura. Mislim da će i Cancelo i Felix ostati u Barci i sljedeće sezone. Bit će to produžeci pozajmica uz fiksnu cijenu otkupa."

Što se tiče kupnje igrača, Laporta je rekao: "Ne želimo tek tako dovoditi igrače, pa makar bili i jako dobri, koji bi mogli narušiti našu harmoniju. Nisu nam potrebna velika pojačanja, ne vidimo da je neophodno ulaziti u investicije koje bi mogle narušiti ono što gradimo, a to je izbalansirana momčad."

Romano se javio

Priča ima i nastavak. Premda Laporta nije otkrio koji klub je ponudio 200 milijuna eura za Yamala, to je napravio Fabrizio Romano. Guru transfera izjavio je: "Klub koji je htio angažirati Yamala je PSG." Inače, upravo onaj klub koji je 2017. od Barcelone za 222 milijuna eura kupio Neymara, što je postao i ostao najskuplji transfer u povijesti.  

Pročitajte više