Ultrasi Lazija rasistički vrijeđali crnog igrača. Klub kažnjen zatvaranjem tribine

Foto: EPA-EFE

U SUSRETU 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lecce je preokretom pred svojim navijačima stigao do 2:1 pobjede protiv Lazija. Rimski klub koji ove sezone pod Maurizijom Sarrijem lovi vrh tablice Serie A tako je upisao neočekivan poraz od kluba s krajnjeg juga Italije.

Lazio je poveo u 14. minuti golom Cire Immobilea. Bio mu je to 189. gol u Serie A i sad je deveti najbolji strijelac u povijesti tog natjecanja. Prestigao je Alessandra Del Piera, Alberta Gilardina i Giuseppea Signorija, koji su u karijeri zabili jedan zgoditak manje. Ipak, Lecce je u drugom poluvremenu okrenuo rezultat golovima Gabriela Strefezza (57) i Lorenza Colomba (71).

Međutim, utakmicu su na negativan način obilježili gostujući navijači. Ultrasi Lazija, koji su poznati po svojim fašističkim stavovima, rasistički su vrijeđali stopera Leccea Samuela Umtitija, bivšeg igrača Barcelone i prvaka svijeta s Francuskom iz 2018. godine.  

Meta uvreda bio je i zambijski napadač Leccea Lameck Banda, a sudac je na kratko vrijeme i prekinuo utakmicu. Umtiti, koji je zbog uvreda i zaplakao, tada je predložio da se utakmica nastavi jer je, kako je kasnije objasnio predsjednik Leccea Saverio Damiani, "na terenu želio odgovoriti uvredama". Vodstvo Serie A kaznilo je Lazio zatvaranjem jedne tribine Olimpica u idućem kolu protiv Empolija.

Pročitajte više