LIGE PETICE

Le Parisien: Ramos je ugledao svjetlo na kraju tunela

Foto: EPA

"ŠTO AKO se Sergio Ramos stvarno vratio?" pita se Le Parisien u današnjem tekstu u kojem ekskluzivno navodi da bi Ramos danas trebao sudjelovati na treningu PSG-a. Bez igrača koji su otišli u svoje reprezentacije, ali i dalje s grupom, Ramos je trenirao i ugledao svjetlo na kraju tunela, piše pariški list.

Ramos je, dakle, napravio vjerojatno posljednje korake prema tome da se stavi na raspolaganje treneru Mauriciju Pochettinu i uskoro uđe u kadar PSG-a. 

Lionel Messi, Leandro Paredes, Marco Verratti, Rafinha i Presnel Kimpembe ostala su petorica na koje argentinski stručnjak još neko vrijeme ne može računati.

Ozljedu vuče već jako dugo

Ramos je početkom srpnja potpisao dvogodišnji ugovor s Paris Saint-Germainom nakon što je liječnička služba kluba poslije pet sati dugog promatranja ustvrdila da je 35-godišnji stoper fizički spreman poput 25-godišnjeg igrača. Ipak, zbog ozljede lista lijeve noge i oporavka koji se produljivao u nekoliko navrata, Ramos još uvijek nije upisao prve igračke minute za novi klub.

Specijalizirani nogometni portali sve su već opisali kao noćnu moru za ikonu Real Madrida, a sve je više onih koji tvrde da je PSG pogriješio njegovim dovođenjem. Među kritičarima se ističe bivši igrač kluba i nekadašnji francuski reprezentativac Jerome Rothen, koji je u više navrata izrazio sumnju da će Ramos biti igrač kakav je bio prije.

S 35 godina, 22 trofeja s Realom i gotovo 900 profesionalnih utakmica od svog debija 2004. godine, Ramos doživljava neviđen pad aktivnosti jer je u 2021. odigrao samo sedam utakmica. Posljednji nastup Ramos je imao 5. svibnja 2021. u polufinalu Lige prvaka protiv Chelseaja, a u međuvremenu je obnovio ozljede bedra, lista i donjeg dijela leđa.

Pročitajte više