NBA

LeBron, Dončić, Wade klanjaju se nevjerojatnom Leonardovom košu za NBA povijest

Foto: Gulliver / Getty Images, Screenshot: Twitter

ČETIRI sekunde prije kraja odlučujuće utakmice polufinalne serije Istoka koja je na 3:3 i u egalu same završnice sedme partije, pri rezultatu 90:90, loptu uzima Kawhi Leonard.

Najbolji igrač Toronta pretrčava sve igrače Sixersa koji su mu se našli na putu i s loptom odlazi na najtežu poziciju, u kut pored klupe Raptorsa i protiv najtežeg protivnika iz Philadelphije - Joela Embiida - te u zadnji tren preko tornja Sixersa šalje loptu prema košu.

Lopta se od obruča odbija prvi, drugi, treći put pa se čuje sirena za istek regularnog dijela. Zatim još jednom i još jednom udara u obruč, da bi konačno nakon pet skokova prošla kroz mrežicu za Leonardov ukupno 41 poen, pobjedu Raptorsa 92:90, prolazak u finale Istoka i delirij u Scotiabank Areni.

Leonardov koš nakon skok-šuta ušao je u povijest najjače lige. To je prvo pobjedničko poentiranje sa sirenom u sedmoj utakmici u povijesti NBA play-offa.

Pogledajte ga ovdje

Njime je oduševio niz NBA zvijezda. Luka Dončić, koji je već u prvoj sezoni u najjačoj ligi postao specijalist za clutch šuteve, poklonio se autoru spektakularnog pogotka za finale Istoka:

LeBron James nije mogao doći sebi slaveći ovakvo razrješenje drame, ali i napetu završnicu u polufinalu Zapada, gdje je finale izborio Portland nakon trilera protiv Denvera:

Dwayne Wade također je oduševljeno pratio napete završnice:

Niz NBA igrača također je na društvenim mrežama izrazio divljenje Leonardovim šutom:

Pročitajte više