LeBron kažnjen sa 25 tisuća dolara jer nije sportski podnio poraz

POVJERENIK natjecanja u NBA ligi David Stern kaznio je najkorisnijeg košarkaša sezone LeBrona Jamesa novčanom kaznom jer se nakon ispadanja Cavaliersa ponio nesportski.

James će u blagajnu NBA lige uplatiti 25 tisuća dolara kazne najprije stoga jer nije želio čestitati košarkašima Orlando Magica nakon pobjede u šestoj utakmici na Floridi za 4-2 pobjedu u finalu Istočne konferencije, a potom je još namjerno izbjegao konferenciju za novinare.

Kaznu su zapravo isforsirali američki mediji napavši Sterna jer je isprva objavio da nema namjeru kazniti ponajboljeg košarkaša današnjice.

"Rekao sam da ga neću kazniti ali sam potom nastavio razmišljati o njegovu činu. Što sam više o njemu razmišljao, to sam više shvaćao da mu ne mogu prijeći preko dvaju prekršaja: ignoriranja novinara i propusta čestitanja boljem suparniku. Zaključio sam da ne bi bilo primjereno oprostiti mu",  rekao je Stern.

Povjerenik je potom nazvao košarkaša, obavijestio ga je o nužnosti kazne te mu zaželio brzi oporavak, obzirom da je ovaj proveo pet sati na operaciji dobroćudnog tumora u predjelu čeljusti.

"LeBron shvaća zašto ga moram kazniti",  izjavio je ponovno nezgrapno Stern, kao da je želio istaknuti da mu je trebalo Jamesovo dopuštenje da bi ga kaznio.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više