LeBron nakon novog teškog poraza Lakersa: Nemam pojma što smo

Foto: Profimedia

TRI DANA nakon što je LeBron James doživio najteži poraz karijere kad su njegovi LA Lakersi izgubili od Philadelphia 76ersa 44 razlike (138:94), Oklahoma City Thunder ostavio ih je na -23. Poraz 133:110 Lakersima je deveti u 20 utakmica sezone, što ih drži na sedmome mjestu Zapada.

Iako je 11-9 osjetno bolji start od prošlosezonskog, Lakersi su igrom i rezultatima daleko od visokih očekivanja nakon dva vrlo uspješna prijelazna roka, u kojima je potpuno kaotična momčad vrlo kvalitetno izbalansirana. No mnogo novih lica u svlačionici treba vremena za uigravanje, a za to nije bilo puno prilika jer je dobar dio momčadi propuštao utakmice zbog ozljeda.

Bez petorice

U porazu od Thundera Lakersi su bili bez Cama Reddisha, Jaxsona Hayesa, Jarreda Vanderbilta, Ruija Hachimure i Gabea Vincenta, redom igrača pristiglih ove godine, koji bi bili dio osnovne rotacije, što je stavilo puno veći teret na ostale, a posebno na Jamesa, koji će krajem mjeseca napuniti 39 godina.

"Vidi se da tri utakmice u četiri dana i dvije zaredom ostavljaju posljedice, pogotovo protiv mlade momčadi poput OKC-a", rekao je James, koji je protiv Thundera postigao 21 poen, 12 skokova i šest asistencija. Lakersi su dan ranije imali utakmicu u Detroitu protiv Pistonsa, jedne od najlošijih momčadi lige koju su lagano pobijedili.

"Nemam pojma što smo kao momčad", rekao je James. "Nemamo sve igrače. Znamo što su neki od nas individualno, ali kao momčad još nemamo cijelu grupu. Nismo još dovoljno igrali zajedno da znamo koja nam je startna petorka, tko ulazi s klupe, s kim imamo dobar ritam. Ali unatoč tome smo na 11-9, što je prilično impresivno."

Svi se uskoro vraćaju

Tom je konstatacijom LeBron izrazio uvjerenje da će povratkom ozlijeđenih igrača, a pogotovo kad i ako svi budu na okupu, Lakersi biti puno bliže vrhu i na proljeće konkurirati za naslov prvaka.

Na sreću po Lakerse, sva petorica ozlijeđenih uskoro bi se trebala vratiti na parket. Reddish, Hachimura i Hayes tretiraju lakše ozljede, a Vanderbilt, koji još nije zaigrao ove sezone, i Vincent, koji je odigrao samo četiri utakmice, blizu su potpunog oporavka.

Pročitajte više