NBA

LeBron oduševljen izborom novog trenera Lakersa: Tako sam prokleto uzbuđen

Foto: Profimedia

LA LAKERSI završili su potragu za novim trenerom i odlučili se za nasljednika Franka Vogela, kojeg su otpustili nakon tri godine. Od sljedeće sezone vodit će ih čovjek koji nikad prije nije radio kao glavni trener u NBA ligi, dosadašnji pomoćnik u Milwaukee Bucksima Darvin Ham.

Taj se 48-godišnjak nametnuo kao najbolji izbor između Terryja Stottsa i Kennyja Atkinsona, koji su prošli prvi krug razgovora i bili finalisti za posao. Vijest je prvo objavio ESPN-ov Adrian Wojnarowski, ali vrlo brzo ju je potvrdio i LeBron James, koji je oduševljeno izrazio dobrodošlicu novom treneru.

LeBron je uzbuđen

"Tako sam prokleto uzbuđen! Čestitke treneru Hamu i dobro došao", napisao je na Twitteru James, čije su se prva dvije NBA sezone preklopile s posljednje dvije Hamove igračke godine u najjačoj ligi svijeta.

Ham se nakon devet godina vraća u klub koji mu je 2011. prvi dao priliku kao pomoćnom treneru. Nakon dvije godine otišao je u Atlantu, gdje je radio pod Mikeom Budenholzerom, koji ga je nakon pet godina povukao u Milwaukee, u kojem su zajedno proveli protekle četiri sezone.

Kao igrač Ham je u NBA ligi proveo devet godina igrajući za Denver, Indianu, Washington, Milwaukee, Atlantu i Detroit, s kojim je osvojio naslov prvaka 2004. godine. Kao Budenholzerov pomoćnik osvojio je titulu i lani s Bucksima.

Dobio u ruke najstariju momčad lige, koja nije ni ušla u doigravanje

Njegov prvi samostalni trenerski posao bit će izuzetno izazovan jer je u ruke dobio momčad s najboljim igračem svijeta u proteklih 20-ak godina, za kojom su dvije sezone velikih razočaranja. Lani su ispali u prvom krugu doigravanja od kasnijeg finalista Phoenixa, a ove nisu izborili niti play-in, završivši s mizernim omjerom 33-49.

Lakersima uz Hamovu pomoć slijedi rekonstrukcija najstarije momčadi u ligi, a prvi zadatak bit će im smisliti što će s Russellom Westbrookom - zadržati ga i pokušati uklopiti u novi sustav, razmijeniti ga za drugu zvijezdu ili za paket jeftinijih igrača kojima bi dobili širu rotaciju i fleksibilnost u daljnjim trejdovima.

Pročitajte više