LeBron se odriče 51 milijuna dolara i odlazi iz Lakersa?

Foto: EPA

LEBRON JAMES je prošle godine potpisao dvogodišnje produženje ugovora s LA Lakersima, s time da druga godina uključuje opciju prema kojoj sam odlučuje želi li ostati dio kluba. Ugovor je vrijedan 99 milijuna dolara, a za sezonu 2024./25. trebao bi mu donijeti 51.4 milijuna. Čini se da je LeBron odlučio napustiti Lakerse ili da barem o tome razmišlja. Rekao je to gostujući u TNT-ovoj emisiji njegov agent Rich Paul.

"LeBron je slobodan agent. Moram se usredotočiti na posao", rekao je Paul o zvijezdi kluba i najboljem strijelcu NBA lige svih vremena (40.474 koša). S obzirom na to kako je razgovor u studiju dalje tekao, izgledalo je kao da je Paul rekao više no što je htio.

Novi izazov u 40. godini?

Voditelj emisije Chris Haynes odmah ga je upitao znači li to da će LeBron James odbiti opciju koju ima, na što se Paul povukao i rekao: "Chris, ti znaš da ja o svojim poslovima ne govorim javno." "Razumijem, ali čuo sam što si rekao", odgovorio je Haynes.

Ispostavi li se da James napušta Lakerse, čiji je član od 2018. i s kojima je 2020. osvojio svoj četvrti prsten prvaka, a prošle godine inauguralni NBA kup, bit će slobodan pregovarati s drugim klubovima od 30. lipnja.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, za mnoge i najbolji, u karijeri započetoj 2003. godine igrao je još za Cleveland Cavalierse i Miami Heat. U prosincu je proslavio 39. rođendan. Prošlu sezonu ostvarivao je prosjeke od 25.7 koševa, 7.3 skoka i 8.3 asistencije po utakmici, a Lakersi su eliminirani iz doigravanja od Denver Nuggetsa u prvom krugu.

Pročitajte više