LEBRONOVA BANANA KOJA JE UŠUTKALA BOSTON Dvorana je slavila zakucavanje, a onda je doletio On

Screenshot

NAJBOLJI KOŠARKAŠ u povijesti odveo je Cleveland Cavalierse u NBA finale pobjedom 87:79 kod Celticsa u odlučujućoj, sedmoj utakmici završnice Istoka.

LeBron James, koji je praktično sam dovukao Cavse i do finala Istočne konferencije, nije se umorio ni u meču za veliko finale. Odigrao je svih 48 minuta, te bio najbolji strijelac (35), skakač (15), asistent (9) i bloker (2) na utakmici. 

Očito je dakle da je LeBron postigao gotovo pola poena njegove momčadi, pa nema smisla razglabati koliko je u tom smislu zaslužan za uspjeh momčadi koja ima jednog genijalca i par nadničara. 

Ali, koliko god je James trpanjem koša Celticsa donio trijumf Cavsima, čini se da je za odlazak u NBA finale presudna bila jedna od dvije njegove blokade u trenucima kada se lomila utakmica. 

Krajem treće četvrtine, kod rezultata 55:51 za Cavse, Terry Rozier presjekao je njihov napad i sam krenuo pema košu. Garden je već slavio koš za hvatanje priključka i to što je posebno slatko, postignut zakucavanjem, kada se pod košem stvorio LeBron. 

Slijedila je brutalna banana Rozieru. Kralj James je loptu zalijepio o tablu, a Roziera zakucao na parket. Nakon toga je dugo ostao izazivački buljiti prema klupi Celticsa.

Ovakva demonstracija svemoći vođe Cavsa prelomila je finale Istoka, iako se Celticsi nisu predali.

Ali, očito je kako je ova blokada prelomila meč. 

Pročitajte više