BOKS

Legenda britanskog boksa: Joshua mora srušiti Wildera ako želi status najboljeg

Screenshot: Youtube

PRIJE borbe Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr.-a pisalo se o mogućem umirovljenju britanskog boksača u slučaju poraza od Ruiza, a sada je, nakon prilično uvjerljive pobjede, rasprava otišla u potpuno drugom smjeru.

Što dalje za Joshuu, pitaju se boksački stručnjaci i analitičari, a jedan od njih je i legendarni britanski boksač, 42-godišnji Carl Froch koji je već pet godina u mirovini i radi kao analitičar za Sky Sports.

Froch je oduvijek blizak cijeloj karijeri svog sunarodnjaka te ima vrlo zanimljiv stav o tome što ovaj mora napraviti da bi bio smatram najboljih teškašem ovog doba.

Još jedan korak

Dosad osvojeni pojasevi prvaka su velik uspjeh, ali njegovi navijači žele da postane apsolutni svjetski prvak. To može postati samo ako sruši Deontaya Wildera.

"On sada mora postati apsolutni svjetski prvak, a put do toga mu je osvajanje WBC titule pobjedom nad Deontayem Wilderom. Možda ne odmah u svom idućem meču, no u iduća dva ili tri jednostavno mora. Nije mu preostalo ništa drugo", rekao je Froch za Sky Sports odmah nakon meča pa je dodao: 

"Anthony Joshua mora se boriti protiv ostalih pretendenata na naslov najboljeg na svijetu. Ne možemo ga staviti na vrh jer još nije testiran protiv Furyja ili Wildera. Oni se svi moraju boriti međusobno i tek ćemo onda saznati tko je bio najbolji", zaključio je Froch. 

 

Pročitajte više