Legenda Chelseaja: Richarlison je radio što želi. Onda je došao Rolls-Royce Gvardiol

Foto: Profimedia

PROSLAVLJENI bivši nogometaši engleskih klubova, a sada stručni komentatori tamošnjih medija, oduševljeni su igrama Joška Gvardiola na Svjetskom prvenstvu. Pat Nevin, škotska legenda Chelseaja iz 80-ih, posebno se divi onome što je Gvardiol pokazao protiv Brazila:

"Gledati Joška Gvardiola kako igra je užitak. To je kao gledati Rolls-Royce. Taj tip je briljantan. To se najbolje vidjelo na utakmici četvrtfinala kada je čuvao Richarlisona. On je inače napadač koji lovi sve, čini se da može uloviti goluba u letu, ali nikako nije mogao biti brži od Joška Gvardiola. Pored igrača kao što je on nema uzimanja lopte."

Ikona Arsenala: Gvardiol je baš jako poseban branič

Paul Merson, ikona Arsenala, pridružio se hvalospjevima na račun mladog (20) hrvatskog stopera: "Hrvatska ima impresivne igrače kao što su Modrić i Kovačić, ali Joško Gvardiol je baš jako poseban branič. Poznato je da se igrači probiju na SP-ima, a ovaj je Gvardiolov."

Jermaine Jenas, koji je igrajući za Newcastle, Tottenham i QPR sakupio gotovo 400 utakmica u svim natjecanjima, nema dvojbe tko je najbolji igrač Hrvatske u Kataru: "Bez sumnje to je Joško Gvardiol. Rođeni talent koji je eksplodirao kada je najvažnije."

Pročitajte više