Legenda HNL-a i miljenik navijača Dinama danas radi kao vozač i igra u četvrtoj ligi

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDA HNL-a, 42-godišnji Dumitru Mitu, rumunjski nogometaš koji je ostavio veliki trag u hrvatskoj ligi nastupajući za Osijek, Dinamo i Rijeku, danas radi u Rumunjskoj kao vozač u prijateljevoj firmi.
 
Rumunj još nije objesio kopačke o klin, nastupa i u 43. godini...
 
"Taman sam mislio prestati igrati nogomet, ali onda me nazvao prijatelj i zamolio da njegov četvrtoligaški klub spasim od ispadanja. Evo, baš sam za vikend odigrao prvu utakmicu, pobijedili smo s 3:0, a ja sam zabio gol i jednom asistirao" rekao je Mitu za Večernji list.
 
Mitua su u karijeri vodili treneri poput Ćire Blaževića, Stanka Mršića, Josipa Kužea, Nikole Jurčevića... Na pitanje tko je od nabrojanih najbolji, bez ikakve dvojbe odgovorio je:
 
"Pa kakvo je to pitanje, Ćiro Blažević! On je za mene najbolji trener svijeta, vratio me u život 2002. u Osijeku, dok sam bio na dnu, takoreći ispod zemlje... Rekao mi je onim svojim motivirajućim glasom da sam najbolji nogometaš, i nakon toga sam poletio."
 

 

 
Legendarni nogometaš HNL-a je do prije dvije godine igrao u drugoj ligi, a pokušao je raditi kao trener u klubu Soimii Panconte, no taj mu posao nije odgovarao.
 
"Ma nisam vam ja za to, nisam tip koji će drugima nametati stegu i disciplinu".
 
Mitu, koji je za kratko vrijeme na Maksimiru postao miljenik navijača, prati i ludu borbu za naslov prvaka u hrvatskoj ligi i favorizira Riječane.
 
"Dinamo i Rijeka moji su bivši klubovi i volim ih podjednako, tako da se ne mogu izjasniti kome želim da osvoji naslov. Ali po onome što sam vidio, Rijeka je bolja momčad, i zato je po meni favorit za naslov. Drago mi je da je i na trećem mjestu HNL-a još jedan moj bivši klub, Osijek. Lijepo je vidjeti da se moji Osječani opet bore za vrh."
 
Otkrio je i jedan zanimljiv podatak.
 
"Jedini sam igrač u povijesti koji je s tri različita hrvatska kluba osvojio kup. Prvo 1999. godine s Osijekom pa 2004. s Dinamom, a onda 2005. s Rijekom."
 
U Hrvatskoj je igrao 10 sezona te u 307 utakmica postigao 60 pogodaka.

Pročitajte više