Futsal

Legenda hrvatskog futsala vratila se u rodni Dubrovnik. Potpisao je za Square

Foto: Profimedia

NAJBOLJI strijelac u povijesti hrvatske futsal reprezentacije, Dario Marinović (32), novi je igrač MNK Squarea iz Dubrovnika. Legenda hrvatskog futsala tako se vratila u klub i grad u kojem je započela karijeru. Marinović stiže iz Jimbee Cartagene, kluba iz španjolskog prvenstva, najjače futsal lige na svijetu.

"Pozdrav svima. Ja sam Dario Marinović, sad već stari igrač Jimbee Cartagene, a novi igrač Squarea. Radujem se povratku kući u klub i grad gdje sam počeo svoju futsal karijeru i nadam se da nam svima slijede bolji dani, tj. trofeji za koje ćemo se boriti. Nadam se da ćemo to i ostvariti uz pomoć navijača i svih ostalih. Vidimo se brzo", poručio je Marinović u videu objavljenom na društvenim mrežama Squarea.

Bio je i srebrna kopačka Europskog prvenstva

Podsjetimo, Marinović se i 2020. nakratko vratio u Hrvatsku u MNK Split, koji je u drugoj polusezoni pokušao spasiti od ispadanja, ali nije uspio. Protekle dvije sezone proveo je u Cartageni. U inozemstvu je još igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Al-Yarmouk, za španjolsku Murciju te za talijanski Real Rieti.

MNK Squareu pokušat će donijeti prvi naslov prvaka u povijesti hrvatske futsal lige. Dubrovčani su prošlu sezonu završili na trećem mjestu, a potom ispali u polufinalu doigravanja. S Marinovićem im šanse za povijesni uspjeh zasigurno rastu.

Marinović je za hrvatsku reprezentaciju, prema podacima HNS-a, postigao 67 pogodaka u 87 nastupa. Na Europskom prvenstvu održanom 2012. u Hrvatskoj, koja je osvojila četvrto mjesto, Marinović je osvojio srebrnu kopačku s pet golova. Jednak broj pogodaka imao je i prvi strijelac Jordi Torras, ali on je imao i asistenciju, a Marinović nije.

Pročitajte više