"Osjećam da je on veliki igrač" Legenda Italije zaljubljena u Hrvata

Foto: Getty Images / Guliver image 

"NJEGOVA igra mi se dopada i kada Inter ne igra dobro. Uvijek sam volio tog igrača", rekao je Marcelo Lippi, svjetski prvak s Italijom 2006. godine, koji danas zarađuje kao izbornik Kine.

Lippi je sinoć govorio o Hrvatu, Ivanu Perišiću. 

Inter je ispao iz talijanskog Kupa nakon poraza od Lazija (1:2), ali Hrvati su svejedno slavili na Meazzi. Perišić je namjestio pogodak Marcelu Brozoviću. Zajedno su zabili gotovo polovicu Interovih pogodaka ove sezone i imali su razloga za radost unatoč porazu. 

Trener Stefano Pioli značajna je figura u preporodu "nerrazzura".

"Njegova najveća zasluga je što je stvorio ekipu igrača koji rade jedan za drugoga. Imaju isti cilj i ističu kvalitete svojih suigrača.  Pogledajte Icardija: zabija i stvara drugima sjajne prigode. Tu je i igrač kojeg sam uvijek volio i kojeg volim i kada Interu ne ide dobro. To je Perišić. Uvijek sam osjećao koliko je važan igrač, on je veliki igrač", rekao je Lippi za Sky Sports 

"Ali u Interu je igrač kojeg sam ja uvijek volio, koji mi se sviđa čak i kada momčad nije bila dobra, a to je Perišić. Uvijek sam osjećao da je on važan igrač, veliki igrač." Podsjetimo, upravo je Perišić protiv Lazija asistirao za jedini Interov gol, a priliku je namjestio sunarodnjaku Marcelu Brozoviću.

Pročitajte više