LIGE PETICE

Legenda je spasila United i onda ga napustila nakon 15 godina

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

MICHAEL CARRICK odlično je ispunio jedinu ulogu koju nije igrao tijekom 15 sjajnih godina u Manchester Unitedu, onu glavnog trenera. Premda je tu funkciju obnašao jako kratko, ni dva tjedna, izvrsno je vodio klub u jako delikatnom trenutku i u tri iznimno teške utakmice. 

Spasio je United u tri teške utakmice koje je morao voditi

Ole Gunnar Solskjaer dobio je otkaz zbog očajnih igara i rezultata, a privremeno ga je zamijenio njegov pomoćnik Carrick. Činilo se da će izgorjeti jer u Premier ligi i Ligi prvaka morao se vaditi u malo vremena protiv tri jaka suparnika. 

Tiha i podcijenjena legenda na terenu i klupi

Grafika: Sofascore za IndexSport

Carrick je i ovaj posao odradio onako kako je radio ostale tijekom karijere, besprijekorno, ali i bez priznanja javnosti. Jedan od najtrofejnijih, ali i najpodcjenjenijih engleskih nogometaša svih vremena, u istom stilu nastavio je i na klupi. U tri izuzetno zahtjevne utakmice, na gostovanjima kod Villarreala i Chelseaja te u sinoćnjem derbiju protiv Arsenala, Carrick je ostvario dvije pobjede i jedan remi.

"Vrijeme je..."

Nakon važne pobjede protiv Arsenala u derbiju za Ligu prvaka, objavio je da napušta klub u koji je došao 2006. kao veznjak iz West Hama. "Vrijeme provedeno u ovom klubu najbolje su godine moje karijere. Odlučio sam da je ovo pravi trenutak da odem. Želim Ralfu Rangnicku, momčadi i navijačima sve najbolje u budućnosti. Iskreno, nije bila laka odluka, ali vjerujem da je ispravna. Želio sam odmor nakon što sam završio karijeru, obećao sam to obitelji i sada je pravi trenutak da im se posvetim. Kada sam došao ovdje prije 15 godina, ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da ću osvojiti toliko trofeja i nikad neću zaboraviti uspomene iz kluba."

Samo on i Rooney su osvojili baš sve

Grafika: Sofascore za IndexSport

Carrick je tijekom 12 godina igračke karijere u Unitedu osvojio baš sve te je uz Waynea Rooneyja jedini engleski nogometaš koji je trijumfirao u Premier ligi, FA Kupu, Liga kupu, engleskom Superkupu, Europa ligi, Ligi prvaka i klupskom SP-u. Nakon umirovljenja 2018. bio je pomoćnik glavnim trenerima Uniteda. Prvo Mourinhu, a zatim Solskjaeru.

Pročitajte više