Legenda Jugoplastike preživjela rak, sina mu ubili, a danas skuplja boce da preživi

Foto: Screenshot (YouTube)

LEGENDARNI košarkaš Jugoplastike Mihajlo Manović Cvrca (70) spletom nesretnih životnih okolnosti upao je u brojne probleme. Doživio je ubojstvo sina, preživio rak i sepsu te na kraju završio kao beskućnik. Sada skuplja plastične boce po kontejnerima u Splitu da preživi. 

Manović je rođen u Beogradu, igrao je za Radnički, ali je 60-ih godina prošlog stoljeća došao u Split: "Bio sam dečko kojem se smiješi velika sportska karijera, koju sam i ostvario. Moj uzlet je počeo kada sam kao šesnaestogodišnjak nakon igranja u Radničkom prešao u redove KK Splita, koji je 1968. godine postao Jugoplastika."

"Skupljam boce i beskućnik sam"

"Danas sam beskućnik. Skupljam boce, imam prijatelje, imam što da jedem, a za smještaj se snalazim. Znate što? Nije mi do kafića i izlazaka, ali volio bih da mogu da idem u teretanu, da mogu da je platim. Još u meni kuca sportsko srce", rekao je za Slobodnu Dalmaciju pa dodao:

"I u kazalište bih volio da mogu češće da idem, ali tu ne mogu da se požalim jer me ponekad prijateljica pozove kad ima ulaznice. Volim kulturu, volim Split, more, duge šetnje Žnjanom i kupanje u večernjim satima ljeti, nakon dugog vrućeg dana, kad prethodnog dana skupim dovoljno boca. Nije me sramota, to je život. Takav je, moj je."

Pročitajte više