Schmeichel kritizirao Fernandesa: "Pogledajte ga. Svađa se umjesto da se sabere"

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED je u šesnaestini finala u uzvratnoj utakmici sinoć pobijedio Barcelonu 2:1 te se s ukupnih 4:3 plasirao u sljedeću fazu u kojoj će igrati protiv Betisa. Iako je pobijedio, United je sinoć gubio nakon što je Lewandowski zabio iz penala u 18. minuti.

Njega je potpuno nepotrebno skrivio Bruno Fernandes koji je povukao za dres Baldea koji je u tom trenutku išao od gola. Lewandowski je realizirao penal i tako se United našao u teškoj situaciji iz koje se na kraju uspio izvući. Tijekom utakmice uživo za BBC 5 Fernandesa je zbog tog poteza napao legendarni golman Uniteda Peter Schmeichel.

Svađao se umjesto da se sabere

"To je bio jako glup potez povući igrača u šesnaestercu u situaciji kad igrač odlazi od gola. Ovo je velika utakmica u kojoj je najvažnije da ne radite takve pogreške. Pogledajte ga, svađa se umjesto da se sabere jer je do tad već odigrao nekoliko traljavih dodavanja", rekao je Schmeichel dok je Paul Scholes komentirao da Fernandes nije imao izbora.

"Uopće nije trebao ući u taj kontakt, a kad je već bio u njemu, teško je bilo spasiti stvar. Nije lako u toj situaciji igrača samo tako pustiti, ali morao je ranije pametnije odlučiti", dodao je također bivši igrač Uniteda Owen Hargreaves.

Portugalac se barem malo iskupio u 47. minuti kad je asistirao Fredu za 1:1, a United je golom Antonyja u 72. minuti uspio potpuno preokrenuti utakmicu i potvrditi prolazak u osminu finala Europa lige.

Pročitajte više