Boks

Legendarni borac koji je brutalno nokautirao Cro Copa ide u boks

Foto: Guliver/AP Photo/Nam Y. Huh

FRANK MIR, legendarni 41-godišnji MMA borac, odlazi u boksački ring. Bivši UFC-ov prvak dogovorio je borbu protiv Antonija Tarvera.

Borba jednog od najpoznatijih MMA teškaša i bivšeg svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji boksa bit će dio Triller Fight Cluba 17. travnja. Tu priredbu predvodi boksački meč youtubera Jakea Paula i umirovljenog MMA borca Bena Askrena.

Mir je bez borbe od listopada 2019. godine, kada je pobijedio Roya Nelsona. U boksačkom ringu čeka 52-godišnji Tarver koji je posljednju borbu odradio u kolovozu 2015. godine. Traver je tijekom boksačke karijere osvajao WBA, WBC i IBF titule u poluteškoj kategoriji, dok je onu po IBO verziji držao i kao poluteškaš i kao član lakoteške kategorije. 

"Tijekom cijelog života sam bio natjecatelj i ovaj izazov sam prihvatio kako bih rastao i postajao sve bolja osoba. Uvijek mi je bila želja oprobati se u boksačkom ringu. Nisam smio propustiti ovu priliku", rekao je Mir koji je u MMA karijeri ostvario 19 pobjeda i 13 poraza i koji je 2010. godine udarcem koljenom brutalno nokautirao Mirka Filipovića. 

Tarver, brončani olimpijac iz Atlante 1996. godine, na omjeru je 31-6.

Pročitajte više