Legendarni Fatih Terim ima novi posao. Prihvatio je ponudu slavnog kluba

Foto: Profimedia

LEGENDARNI Fatih Terim ima novi posao. Prema pisanju španjolskog Asa, turski trener je prihvatio poziv Panathinaikosa i sutra bi trebao otići u Atenu potpisati ugovor. 

Panathinaikos je prošle godine završio prvi u regularnoj sezoni grčke Super lige, ali je u play-offu izgubio od AEK-a i ostao bez titule. Trenutačno se nalazi na drugom mjestu s bodom manje od prvog PAOK-a. Kako piše As, najzaslužniji za Terimov dolazak je trener košarkaša Panathinaikosa Ergin Ataman, koji je predsjedniku kluba Giannisu Alafouzosu predložio da dovede njegovog sunarodnjaka.

Terim (70) je simbol nogometa u Turskoj i daleko najveće nogometno ime u povijesti te zemlje. Imperator, kako mu glasi nadimak, u tri je navrata vodio Tursku, a s njom je igrao polufinale Eura 2008. nakon što je u drami na Prateru izbacio Hrvatsku. Četiri je puta vodio Galatasaray s kojim je osvojio osam naslova prvaka Turske, tri Kupa, pet Superkupova te Kup UEFA-e 2000. U Serie A vodio je Fiorentinu i Milan. Terim je zadnji trenerski angažman imao u Galatasarayu u sezoni 2021./22.
 

Pročitajte više