Legendarni Hrvat je napravio isto ono što je sinoć postigao Kovačev junak

Foto: Epa

SERGE GNABRY (24) junak je Kovačeve senzacije protiv Tottenhama u Londonu. Bayern je sinoć u Londonu s nestvarnih 7:2 razmontirao lanjskog finalista Lige prvaka, a mladi Nijemac je zabio čak četiri gola.

Učinak je to kakav se ne viđa često u elitnom nogometnom natjecanju pa je njemački nogometni reprezentativac ušao u odabrano društvo u kojem su Marco van Basten, Simone Inzaghi, Ruud van Nistelrooy, Andrij Ševčenko, Bafétimbi Gomis (zabio za Lyon protiv Dinama 2011.), Mario Gómez, Robert Lewandowski, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimović, Luiz Adriano, Cristiano Ronaldo i Dado Pršo koji su kroz susrete Lige prvaka zabili četiri puta u istom ogledu.

Messi je zabio četiri gola Arsenalu, a čak pet Bayeru iz Leverkusena 2012. Uz Argentinca pet golova na jednoj utakmici je zabio još samo Luiz Adriano za Šahtar u demoliranju BATE Borisova (7:0) prije pet godina. Zanimljivo, Brazilac je kolo prije u Donjecku zabio Bjelorusima i četiri gola u pobjedi 5:0. U dva susreta protiv BATE Borisova Luiz Adriano je postigao nestvarnih devet golova.

Legendarno "hrabro srce" hrvatskog nogometa u povijest Lige prvaka upisalo se na svoj 29. rođendan 5. studenog 2003. Utakmicu grupne faze Lige prvaka u Monte Carlu igrali su Monaco i Deportivo. Monaco je dobio 8:3, a Dado Pršo je dao polovicu golova svoje momčadi. Pršo je zabijao u 26., 30., 45. i 49. minuti, preostali poker golova u mrežu Deportiva poslali su Jérôme Rothen, Ludovic Giuly, Jaroslav Plašil i Édouard Cissé koji je u 67. minuti zabio jedanaesti i posljednji gol na utakmici. 

Monaco je te sezone dogurao do finala Lige prvaka, ali je Mourinhov Porto bio prejak i s 3:0 je uzeo naslov prvaka Europe.

Pročitajte više