Legendarni klub nakon drame penala ušao u finale doigravanja za ulazak u Premier ligu

Foto: Profimedia

U FINALU doigravanja Championshipa za ulazak u Premier ligu u nedjelju 29. svibnja na Wembleyju igrat će Huddersfield Town i Nottingham Forest. Huddersfield je u ponedjeljak ušao u finale pobjedom protiv Lutona 1:0 (ukupno 2:1), dok je Forest u utorak u dramatičnoj uzvratnoj utakmici nakon penala izbacio Sheffield United.

Legendarni engleski klub dobio je prvu utakmicu u gostima 2:1 te u uzvratu vodio 1:0 golom Johnsona iz 19. minute. No onda je u 47. minuti Gibbs-White izjednačio, a gostima produžetak osigurao fleck u 75. minuti susreta. Sheffield je u drugom poluvremenu bio puno bolja momčad i samo zahvaljujući golmanu Briceu Sambi domaćini su ostali u igri.

Golman junak Nottinghama

U produžetku je Forest zaigrao bolje i imao nekoliko dobrih poluprilika, ali najveću je u 115. minuti imao Sheffield, kad je Ndiaye pucao, a Samba nevjerojatnom reakcijom spasio siguran gol. Samba je bio apsolutni junak domaćina jer je Sheffieldu skinuo prva dva penala, a onda i treći u četvrtoj seriji i tako Forestu osigurao put na Wembley.

Nottingham Forest zadnji put je igrao Premier ligu sad već davne 1999. godine, a 2010. i 2011. ispadao je u doigravanju. Slavni klub 1979. i 1980. godine bio je prvak Europe, ali je naslov prvaka Engleske osvojio samo jednom, i to 1978. godine.

Forest je u osnovnom dijelu Championshipa osvojio četvrto mjesto, a s Huddersfieldom je ove sezone igrao čak triput. Nottingham je pobijedio 2:0 u gostima u prvenstvu i 2:1 kod kuće u FA kupu, dok je Huddersfield slavio u prvenstvu, i to u gostima. Ulazak u Premier ligu pobjedniku jamči najmanje 200 milijuna funti.

Pročitajte više