Legendarni Nijemac brani Šunjića: Trener mu se mora ispričati. Ne smije to raditi

Foto: Profimedia

PAL DARDAI, mađarski stručnjak koji vodi berlinsku Herthu, izbacio je jučer s treninga hrvatskog veznjaka Ivana Šunjića (26). Njemački klub je kao razlog izbacivanja naveo "manjak discipline". "O čemu razmišljaš? Odlazi, zdravo, odjebi. Izlazi s terena!" zaurlao je mađarski trener na hrvatskog veznjaka, a nije stao ni dok je Šunjić odlazio s treninga: "Treba jedna lopta tebi, a nama druga. Igraš nešto za sebe. Trik ovdje, trik ondje, a ništa ne prolazi", urlao je Dardai.

Ponašanje mađarskog trenera kritizirano je u njemačkoj javnosti: "Osnova svega je poštovanje. S igračem ne možete tako razgovarati. Trener ima pravo udaljiti igrača, ali ovakav izbor riječi ne funkcionira. Trener duguje igraču kojeg je potjerao, ali i ostalim igračima, ispriku", rekao je legendarni njemački veznjak Dietmar Hamman za Sky90.

Hertha trenutno drži zadnje mjesto na tablici Bundeslige i pet je bodova daleko od zone spasa. Njemački mediji špekuliraju kako je Dardai Šunjića odlučio izbaciti kao primjer drugima i metodu pokušaja da se momčad galvanizira pred ključne dvoboje za ostanak.

Pročitajte više