Legendarni Nijemac je uz nogomet razvio uspješan biznis. Postao je Kralj Kebaba

Foto: Facebook

LEGENDARNI njemački nogometaš Lukas Podolski još uvijek igra u 39. godini. Nastupa u poljskom prvoligašu Gornik Zabrze, klubu čiji je veliki navijač. Osim nogometne, Podolski istovremeno gura i poduzetničku karijeru. I uspješan je do mjere da ga je engleski The Sun u svom tekstu nazvao Kraljem Kebaba. Procjenjuje se da je "težak" oko 200 milijuna eura.

Prije nekoliko godina je otvorio svoj prvi restoran s kebabom pod imenom Mangal Doner, a od tada je otvorio čak 30 restorana s kebabom. Njegov kebab je već neko vrijeme ogroman hit u Njemačkoj, a nedavno je brojne fanove rastužio objavom. Naime, kebab je poskupio. Umjesto dosadašnjih pet eura, po novome košta 7.90 eura.

"Mislim da je kebab još uvijek jako jeftin, ali morali smo dići cijene. Kad odete u pizzeriju, platite pizzu oko 10 eura, a sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira. Meni u McDonald‘su platit ćete jednako kao i u mojem restoranu ili čak i više, a tamo ćete dobiti nekvalitetno sranje od hrane", poručio je Podolski na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Podolski je zabio čak 49 golova za Njemačku. Između ostalih, zabio je gol i Hrvatskoj na Euru 2008. godine, kada je momčad Slavena Bilića u skupini bila bolja s 2:1. U karijeri je igrao za Köln, Bayern München, Arsenal, Inter, Galatasaray i Vissel, a u Poljsku stiže iz turskog Antalyaspora. S Njemačkom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a po broju nastupa i golova je treći najbolji igrač Elfa u povijesti.

Pročitajte više