Legendarni Roy Keane: Gadi mi se ta odluka! Hrvatska ovo nije zaslužila

Foto: Epa

TRENUTAK koji je definitivno prelomio finale SP-a u nogometu dogodio se u 38. minuti kod rezultata 1:1. Hrvatska je izjednačila, napadala je, u tim trenucima bila je bolji rival. Ipak, Francuska je dobila jedan korner. Njega je izveo Griezmann, a loptom u petercu Hrvatske igrao je Ivan Perišić.

Francuzi su skočili, tražili su jedanaesterac, a sudac utakmice Nelson Pitana zatražio je pomoć VAR-a. Nakon što je pregledao snimku, Argentinac je pokazao na 11 metara. Griezmann je rutinski zabio, a Hrvatska se nakon toga više nije znala vratiti. U nastavku je Francuska pokazala moć i slavila je 4:2 te je po drugi put u svojoj povijesti osvojila naslov prvaka svijeta.

Premda smo dojma da je tu sve bilo čisto, da je Perišić doista igrao rukom i da Pitana nije pogriješio, s tim se ne slažu legende otočkog nogometa. Gary Lineker i Alan Shearer odmah su na Twitteru prokomentirali kako Perišićevo igranje rukom nije za 11 metara te da je to smiješna odluka, ali najdalje u osudi argentinskog suca otišao je legendarni Roy Keane.

''Nogomet je najljepša igra na svijetu, ali ta odluka mi se gadi. Stvarno mi se gadi. Hrvatski igrači su zaslužili bolje od toga. To je smiješna odluka. Sramotno. Taj sudac nikad nije igrao nogomet", rekla je legenda Uniteda u studiju ITV-a na poluvremenu utakmice.

Nevjerojatna snimka zagrebačkog trga iz zraka

Oduševljeni navijači: Vi ste za nas prvaci!

Ovako se slavilo diljem Hrvatske

Slaven Bilić je za Index prokomentirao finale

Pročitajte više