Legendarni Škot: Kakva nepravda, teško oštećena Hrvatska bila je daleko bolja

Foto: Gulliver / Getty Images

GRAEME SOUNESS kapetan je najtrofejnije generacije u povijesti Liverpoola s kraja 70-ih i početka 80-ih koja je osvojila tri naslova prvaka Europe, a u to vrijeme predvodio je i reprezentaciju Škotske. Nakon toga je kao igrač i trener poharao domovinu s Rangersima, a osvajao je trofeje i kao trener Liverpoola, Galatasaraya i Blackburna.

Član idealne momčadi stoljeća Premier League te engleske i škotske nogometne Kuće slavnih, danas je televizijski komentator, a u tom svojstvu pratio je SP za katarski BEIN Sports.

Souness je nakon finala SP-a, u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku 4:2, bio ogorčen rezultatom i smatra da je poraženoj reprezentaciji nanesena velika nepravda:

"Nakon ovog finala ostaje gorak okus u ustima. Hrvatska je bila bolja, više držala loptu i na kraju je oštećena s dvije sudačke odluke. Nijedan od dva prva gola Francuska nije trebala zabiti. Hrvatska je dominirala", ljut je legendarni Škot.

Ističe da konačan rezultat laska pobjedniku: "Na kraju je Francuska naizgled uvjerljivo pobijedila i postigla četiri gola, ali to previše uljepšava stvarni odnos snaga. Ovo je tipičan slučaj kada brojke zamagljuju realnu situaciju kakva je bila na terenu."

Iznimno mu je žao poražene momčadi: "Hrvatska može biti ponosna. Jako je, baš jako nesretno izgubila."

Ogromna zastava čeka Vatrene u Zagrebu Trg preplavljen navijačima spremnim za doček Ovako je reprezentacija slavila nakon finalne utakmice Navijači u Moskvi nakon poraza u finalu

Pročitajte više