Legendarni Socrates izvrijeđao Brazilce: Igramo odvratan, europski nogomet

"GADI mi se gledati brazilsku nogometnu reprezentaciju", izjavio je 57-godišnji Socrates, prije 30-ak godina legendarni veznjak i kapetan Selecaa.

Već neko vrijeme Socrates, čiji se stavovi u Brazilu i dalje osobito poštuju, žestoko kritizira rad izbornika Mana Menezesa.

"Naš je nogomet u zimskom snu. Oni koji ga vode, otuđili su ga od naše sportske kulture. U ovom je trenutku nepodnošljivo gledati brazilsku reprezentaciju. Naš je nogomet odvratan. Sve je uniformirano, stigmatizirano i apsolutno konzervativno. Možete gledati 90 minuta utakmice brazilske reprezentacije i nećete vidjeti niti jedan dribling. Igramo europski nogomet samo kozmetički prerušen u brazilski."

Za razliku od većine brazilskih eksperata, Gansa a ne Neymara, Socrates vidi kao istinsku igračku klasu u reprezentaciji.

"U smislu potencijala, veliki igrač današnje generacije brazilskih reprezentativaca svakakao je Ganso. Ukoliko krene putem kojim svi očekujemo da će krenuti, može biti – taj. On čini da momčad igra, koordinira igrom i definira njezin ritam. On je igrač kolektiva", dodao je.

Pročitajte više