LEGENDARNI ŠPANJOLAC NASTAVLJA ODUŠEVLJAVATI AMERIKU Novo remek-djelo Davida Ville

Foto: Screenshot YouTube

IGRAČINA! David Villa je u karijeri osvojio sve što se osvojiti dalo. Osim u Gijonu, gdje je počeo svoju veličanstvenu karijeru, gdje god da je igrao, podizao je trofeje. Sa Zaragozom, Valencijom, Barcelonom i Atleticom, pokupio je sve moguće i nemoguće klupske naslove, a s reprezentacijom Španjolske bio je europski i svjetski prvak.
 
Već u svojoj prvoj sezoni u Primeri u dresu Sportinga postigao je 18 golova, a u tri sezone u Gijonu zabio je impresivnih 40 komada. Dovoljno da ga kupi Zaragoza koju je već u prvoj sezoni doveo do osvajanja Kupa kralja, gdje je u finalu pao Real.
 
Ubrzo nakon što je dobio poziv u Španjolsku reprezentaciju i u njoj debitirao, Valencija ga je odlučila dovesti i platila ga 12 milijuna eura. Briljirao je u dresu Šišmiša, a u ljeto 2008. na Euru bio je jedan od najzaslužnijih što je Španjolska osvojila prvi veliki naslov nakon 44 godine suše.
 

U to je vrijeme bio jedan od najtraženijih igrača na svijetu i nakon osvajanja svjetskog naslova s Furijom u Južnoafričkoj Republici, Barcelona ga je dovela za golemih 40 milijuna eura odštete. S Barcom je osvojio Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo i dvoje Primere, a jedan naslov prvaka Španjolske osvojio je i u dresu Atletica (2014.).
 
Nakon razočaravajućeg nastupa Španjolske na SP u Brazilu, s 33 godine odlučio je reći dosta ozbiljnom nogometu i otišao je preko bare u New York, gdje već treću godinu oduševljava tamošnje ljubitelja nogometa. 
 

David Villa u 35. godini za New York City u MLS-u igra kao mladić i zabija neke od najljepših golova u karijeri. Prošle sezone proglašen je MVP-om lige, a ove je na dobrom putu da opet uzme naslov. 
Sinoć je City s 3:1 savladao Minnesotu, a Villa je u 63. minuti postigao posljednji gol na utakmici. I to kakav gol, golčinu. Na nekih 40 metara od vrata Minnesote je primio loptu, skroz uz aut liniju, prodao je tunel jednom čuvaru da bi se potom sjurio prema vratima i okružen braničima Minnesote neobranjivo zakucao u rašlje. Fantastičan gol. Kako Villa danas igra, dojma smo da je velika šteta što je otišao u Ameriku, jer ovakva igračina još je puno mogla dati europskom nogometu.
 

Pročitajte više