Legendarni stoper Liverpoola: Nije bio penal na Gvardiolu. Ovo je previše

Foto: Screenshot/YouTube

JOŠKO GVARDIOL je u utakmici 36. kola Premier lige između Manchester Cityja i Wolvesa (5:1) iznudio penal iz kojeg je Erling Haaland doveo domaćine u vodstvo u 12. minuti. Gvardiol je odlično pratio akciju Bernarda Silve, koji ga je pronašao točnom loptom. Krenuo je pucati, a istovremeno je na njega krenuo branič Wolvesa Rayan Ait-Nouri. Gvardiol je zapucao preko gola, ali je u istom trenutku Alžirac naletio na njega i sudac je procijenio da je to dovoljno za kazneni udarac.

Kazneni udarac je za dio engleske javnosti vrlo kontroverzan, a dosuđen je nakon VAR provjere. Na društvenim mrežama se može pronaći jako puno negativnih komentara na suca utakmice Craiga Pawsona, a dakako da prednjače navijači Wolverhamptona i navijači Arsenala koji se sa Cityjem bori za naslov prvaka Engleske.

Jamie Carragher: Ovo je previše

Jamie Carragher (46), bivši legendarni stoper Liverpoola i engleske reprezentacije za koju je u karijeri nastupio u 38 utakmica, danas radi kao analitičar za Sky Sports i nakon utakmice je o kaznenom udarcu na Gvardiolu imao isto mišljenje kao nezadovoljni navijači.

"Igrači Manchester Cityja su sucu morali reći da je to penal jer ga on ne bi sudio. Gvardiol je samo pucao, nije to penal. Ovo je previše. Ait-Nouri ne vidi Gvardiola. Ovo je više sudar njih dvojice. Mislim da je Phil Foden bio ključan kod suca i zato je svirao penal, ali mislim da ovo nije bio penal", izjavio je Carragher.

 

Pročitajte više