Legendarni stoper nakon dva mjeseca dobio otkaz na prvom trenerskom poslu

Foto: EPA-EFE

WIGAN, osvajač FA kupa iz 2013. godine, aktualni je engleski drugoligaš koji je u opasnosti od ispadanja u treći rang. Klub je nakon samo 58 dana zajedničke suradnje uručio otkaz legendarnom stoperu Arsenala Kolo Toureu (41) nakon što je u svojoj prvoj trenerskoj avanturi ostao bez pobjede u svih sedam ligaških utakmica koje je vodio. 

Točnije, u ovom je periodu Toure upisao samo dva remija te pet poraza i Wigan nije uspio podići s dna tablice Championshipa. Nekadašnji reprezentativac Obale Bjelokosti najveće je igračke uspjehe ostvario u dresu Arsenala, u kojem je 2004. godine bio dio čuvene generacije Invinciblesa. Nakon Arsenala igrao je u Manchester Cityju, Liverpoolu i Celticu, a na početku trenerske karijere je vjerni pratitelj Brendana Rodgersa. 

Bio je pomoćnik engleskom treneru u Celticu, a istu dužnost obnašao je u Leicesteru, kojeg je odlučio napustiti kako bi se okušao u samostalnoj ulozi i pokušao spasiti Wigan. Zanimljivo, engleski drugoligaš tada je razmatrao i Toureovog dvije godine mlađeg brata i legendarnog veznjaka Yayu, koji trenutno radi u omladinskom pogonu Tottenhama. 

Pročitajte više