lige petice

Legendarni Talijan: Imamo problem, nekad smo ismijavali onog tko nije zabio 20 golova

Foto: Epa

BIVŠI talijanski veliki napadač Luca Toni smatra da je talijanski nogomet u velikom problemu jer osim Cire Immobilea nema niti jednog klasnog golgetera.

Immobile je u velikoj formi ove sezone, zabio je čak 27 golova u Serie A, dok su Andrea Petagna i Francesco Caputo uz napadača Lazija jedina dva igrača u Italiji koji su zabili više od deset golova u Serie A.

Toni je u Instagram razgovoru s legendarnim Bobom Vierijem upozorio na taj problem i podsjetio na neka bolja vremena u talijanskom nogometu.

''Sjećaš se kad smo mi igrali za reprezentaciju? Imali smo sjajne napadače, kada netko ne bi zabio 20 golova u sezoni, ismijavali bismo ga. Sada osim Cire koji igra odlično nemamo više igrača koji može zabiti više od 15 golova u sezonu. To je zaista veliki problem'', rekao je Toni.

Luca Toni je igrao od 1994. do 2016. Igrao je za brojne klubove, između ostalog za Fiorentinu, Juventus, Bayern, Genovu, Palermo i Veronu u čijem se dresu prije četiri godine oprostio.

Bio je prvak svijeta s Italijom 2006., prvak Njemačke s Bayernom te najbolji strijelac Serie B, Serie A, Zlatna kopačka Europe, najbolji strijelac Bundeslige i prvi topnik Kupa Uefe.

Pročitajte više