koronavirus u sportu

Legendarni Talijan: Koronavirus je mračno zlo, a Englezi ga podcjenjuju

Foto: EPA

GIANFRANCO ZOLA, legenda Chelseaja i talijanskog nogometa, u intervjuu za Gazzettu dello Sport govorio je o trenutnom stanju u Europi i svijetu, borbi s koronavirusom i utjecajem pandemije na cijeli sport, pogotovo u Italiji, koja je jedno od žarišta širenja bolesti.

>> Pratite sve najnovije vijesti i informacije te upute za sportaše i navijače o koronavirusu i sportu na linku OVDJE.

"Virus se prikrada, on je mračno zlo. Može nas zgrabiti i ne pušta. Opasnost od zaraze je realna stvar za sve", rekao je proslavljeni napadač. 

"Sada je vrijeme da budemo odgovorni, individualno i kolektivno. Ipak, čini mi se da je situacija ovdje u Engleskoj podcijenjena", upozorava talijanski trener

Italija je u potpunoj karanteni, ali u Engleskoj je potpuno suprotna situacija.

"Ne želim širiti strah, ali suočavamo se s pandemijom. Ovdje u Londonu vidim otvorene pabove, restorane i trgovine. Trgovi i ulice prepuni su i sve izgleda normalno. Za razliku od njih, Italija prolazi kroz jednu od najtežih situacija u poslijeratnom periodu", dodao je.

Osvrnuo se potom Zola na stanje na Apeninima. 

"Moramo biti strpljivi. Pratim stanje u Italiji i vidim da se rade dobre stvari u pravo vrijeme, ali Premier liga je prekinuta tek prije nekoliko dana, dok je na utakmici Liverpool - Atletico Madrid bilo 70 tisuća gledatelja. Postoje sada drugi prioriteti koje je potrebno braniti. Čitam i gledam vijesti i vidim da je situacija na sjeveru Italije veoma ozbiljna. Odgovarajuće procjene morat će se donijeti", jasno poručuje Zola.

Sve je izvjesnije i da će Euro 2020. biti odgođen, a veliko je pitanje što će biti s domaćim ligama i kako će se završiti natjecanja poput Lige prvaka i Europa lige.

"Komplicirano je sada planirati nešto. S obzirom na to što znanstvenici govore o inkubaciji i širenju virusa, teško da će se Euro održati u planiranom terminu. Roberto Mancini imao je vremena i složio je sjajnu ekipu koja želi trofej. Talijani su motivirani, imaju jasne ideje i pomladili su ekipu, tako da sam siguran da će biti nagrađeni za sve", zaključuje Zola. 

Daniele Rugani iz Juventusa prvi je igrač u Serie A koji se zarazio koronavirusom:

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više