ZANIMLJIVOSTI

Legendarni talijanski golman vratio se iz mirovine da zaigra kao napadač

Foto: EPA

STEFANO SORRENTINO jedan je od kultnih likova talijanskog nogometa, a nedavno je objavio kako je odlučio završiti karijeru.

Ovaj legendarni čuvar mreže je nakon više od 20 godina profesionalnog nogometa i 363 utakmice u Serie A u jednom trenutku odlučio da je dosta.

Inače, najveći dio karijere je proveo u Chievu i postao živa legenda Letećih magaraca. Nastupio je za Chievo ukupno 271 put i kao igrač ovog kluba je, s punih 40 godina, završio nogometnu karijeru. Ipak, samo nakratko. 

"Danas se opraštam od nogometa. Imao sam sreće igrati u Serie A s 40 godina. Proteklih par mjeseci sam imao nekoliko ponuda, ali me ništa nije uzbudilo, tako da je vrijeme da počnem razmišljati o tome što ću raditi kada odrastem", izjavio je nedavno šaljivim tonom Sorrentino za Sky Sports, ali se onda predomislio.

Naime, jučer je Sorrentino službeno postao novi igrač Cerva, ekipe koja se natječe u osmom rangu talijanskog nogometa. Ono što je zanimljivo, Sorrentino će igrati na poziciji napadača - što je očigledno bila njegova velika želja. Također je zanimljivo da će ga sada trenirati njegov otac Roberto Sorrentino koji je strateg Cerva.

Pročitajte više