Legendarnog Kamerunca proglasili mrtvim: "Toliko puta su me već pokopali, da me se i smrt boji"

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJEĆATE li se Rigoberta Songa? Taj bivši kamerunski nogometaš, danas 41-godišnjak, u posljednjih 24 sata bio je žrtva glasina na društvenim mrežama i portalima. Song je lani pretrpio teški moždani udar, a u petak su Internetom počele kružiti glasine da je umro.
 
Legendarni Kamerunac koji danas obavlja funkciju jednog od trenera u kamerunskoj A reprezentaciji, na duhovit način javnosti je poručio da je itekako živ:
 
"Toliko puta su me već pokopali, da me se i smrt boji", javio se Song iz Kameruna.
 
Zbog izljeva krvi u mozak prošle godine Song je dva dana bio u komi, a činjenicu da je još živ naziva čudom i kaže kako ne bi preživio da njegov pas lajanjem nije uzbunio susjede.
 
''Tlak mi je skočio i imao sam osjećaj da će mi glava eksplodirati. Sreća da sam se srušio bočno pa nisam progutao jezik. Pas je zatim počeo lajati i uzbunio je najmodavca, a onda mi je došao prijatelj i pomogao mi. To me spasilo,'' prisjetio se Rigobert Song u intervjuu za francuski L'Equipe prije par mjeseci.
 
Liječnici su ga morali hitno operirati, no borba za njegov život bila je na kraju uspješna.
 
Song je od 1993. do 2010. odigrao 137 utakmica za Kamerun. S reprezentacijom ima olimpijsko zlato iz Sidneya 2000., a dvaput je osvajao afrički Kup nacija.
 

Ovaj osebujni nogometaš u karijeri je igrao za niz europskih klubova, kao što su Metz, Lens, Liverpool, West Ham i Galatasaray.
 
''Big Chief'', kako su ga prozvali navijači u Turskoj, uz Zinedinea Zidanea jedini je nogometaš u povijesti koji je isključen na dvama različitim Svjetskim prvenstvima. Crvene kartone dobio je protiv Brazila 1994. i Čilea četiri godine kasnije.
 
Također, postao je dio nogometne povijesti kao najmlađi igrač koji je ikad isključen na jednom Mundijalu. Protiv Brazila 1994. imao je samo 17 godina.
 
Rigobert Song je stric Alexu Songu, nogometašu Rubina koji je u karijeri igrao za Arsenal, Barcelonu i West Ham. Song mlađi hrvatskoj publici ostao je u sjećanju kao nogometaš koji je na SP-u u Brazilu s leđa laktom udario Marija Mandžukića i dobio jedan od glupljih crvenih kartona u povijesti.
 

Pročitajte više