Legende su rekle da ga je pregazilo vrijeme. Vratio se i u 2. sekundi im pokazao

Screenshot: SportKlub

TONI KROOS od reprezentacije Njemačke se oprostio nakon poraza od Engleske u osmini finala Eura 2021. To je napravio nakon 106. partije za Elf, pod teretom kritika za očajan nastup na EP-u. Legende njemačkog nogometa bile su još žešće. Isticale su da je Kroosa pregazilo vrijeme. Uli Hoeness je poručio: "Kroosov stil igre s horizontalnim dodavanjima ne pripada modernom nogometu." Lothar Matthäus se složio i dodao: "Nikako mi ne odgovara način na koji igra. Kroos više nije igrač internacionalne klase."

Real je s njim briljirao, Njemačka bez njega propala

Kroos je ipak u Realu nastavio dokazivati suprotno, dok je Njemačka bez njega doživljavala debakl za debaklom i postajala reprezentacija trećeg pota i klase. Kada je ove zime dogorjelo, a Julian Nagelsmann zamijenio Hansija Flicka jer je ovaj bio najgori izbornik u povijesti, a Euro kojem je Njemačka domaćin čekao iza ugla, novi izbornik je zamolio Kroosa da se vrati i spasi Njemačku. Kroos (34) je ispunio želju samo dvije godine starijeg izbornika i blistao već u prvoj povratničkoj utakmici. Doslovno od njene prve sekunde. 

Naglesmann nakon Kroosovog briljantnog debija kod viceprvaka svijeta: "Iskreno, on je nevjerojatan"

Tablice omogućuje Sofascore

Naime, 998 dana nakon što je zadnji put igrao za Njemačku primio je loptu odmah na početku prijateljskog meča protiv Francuske u Lyonu te već u 2. sekundi odlično dodao Florianu Wirtzu. Ovaj je krasno zabio u 7. sekundi najbrži gol u povijesti Njemačke na asistenciju povratnika iz reprezentativne mirovine. Nakon što je Njemačka pobijedila 2:0 kod viceprvaka svijeta, Nagelsmann je ovako komentirao Kroosovu povratničku partiju: "Iskreno, ovo je nevjerojatno. Znamo svi da je čudesan s loptom, ali je jednako takav u duelima. I kao čovjek je sjajan, normalan tip koji se sjajno uklopio u grupu igrača s kojima nije prije bio."

Andres Orubia Ramos, dopisnih španjolskih medija iz Francuske, napisao je nakon meča: "Kroos se vratio i Njemačka se vratila. Momčad koja je bila potpuno uspavana trebala je upravo njega. Vođu, motivatora i dominantnu figuru europskog nogometa." 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KROOSOV POTEZ ZA POVIJEST

Pročitajte više