lige petice

LEICESTER - LEEDS 1:3 Bielsino golgetersko čudo prekinulo Leicesterov veliki niz

Foto: CLIVE MASON / POOL

PATRICK BAMFORD nastavio je spektakularni golgeterski, ali i dodavački niz za važnu i veliku pobjedu momčadi Marcela Bielse u 21. kolu Premiershipa.

U pobjedi 3:1 kod Leicestera, kojem je tako prekinuo niz od sedam utakmica bez poraza, Bamford je jedan gol postigao, a dva preostala namjestio za Stuarta Dallasa i Jacka Harrisona. Jedini gol za domaćine postigao je Harvey Barnes. 

Leeds, koji se ljetos nakon 16 godina vratio u prvu ligu, pobjedom kod momčadi koja se bori za naslov se nakon prve polovice prvenstva od zone ispadanja udaljio 15 bodova. Mjesto koje vodi u Europu bježi mu samo šest bodova.

Za to Leeds može najviše zahvaliti svom čudesnom golgeteru. Bamford je novim golom i dodavanjima poboljšao ionako sjajan skor napadača koji je kasno, ali i spektakularno procvjetao.

Napadač Leedsa ima 27 godina i do ove sezone je u Premiershipu postigao samo jedan gol. Međutim, u Leedsovoj povijesnoj povratničkoj sezoni Bamford je u prvih 20 kola doprinio s povijesnih 16 golova, od čega je 11 zabio, a pet namjestio.

Leeds je ukupno postigao 35 prvenstvenih golova, od čega je Bamfordovih, dakle, gotovo pola. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više