Lige petice

Leipzig srušio Borussiju u premijeri novog trenera. Mađar zabio golčinu s 30 metara

Foto: EPA-EFE

MARCO ROSE, koji je nedavno preuzeo klupu RB Leipziga od Domenica Tedesca, upisao je pobjedu u svojoj premijeri protiv Borussije Dortmund rezultatom 3:0. Zanimljivo, Roseu je RB Leipzig prvi angažman nakon što je prošle sezone vodio upravo Borussiju, koja se s današnjeg gostovanja vraća poražena.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol ušao je u igru u 77. minuti, dok njegov suigrač Dani Olmo i dalje pauzira nakon što je nedavno obnovio ozljedu mišića iz prošle sezone. U njihovom odsustvu ključnu ulogu odigrao je Dominik Szoboszlai. Mađarski veznjak najprije je u šestoj minuti asistirao sunarodnjaku Williju Orbanu za vodstvo, a na samom isteku prvog dijela i sam se upisao u strijelce fantastičnim udarcem s 30 metara.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SZOBOSZLAIJEV GOL

Konačni rezultat postavio je veznjak Amadou Haidara u 84. minuti na asistenciju Tima Wernera, koji se ovog ljeta vratio u Leipzig nakon neuspješne ere u Chelseaju. Od ostalih rezultata spomenimo da je Bayern s 2:2 remizirao protiv Stuttgarta.

Mathys Tel postao je najmlađi strijelac u povijesti bavarskog giganta, za 2:1 zabio je Jamal Musiala, ali je Stuttgartov Serhou Guirassy u sudačkoj nadoknadi, u 92. minuti, iz penala otkinuo bodove Bayernu.  

 

Pročitajte više