LEKCIJA LEGENDE "Današnji nogomet su odlazak kod frizera, šetanje psa i fotografije na društvenim mrežama"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEZABORAVNI argentinski majstor ponovno briljira. Nekad je to radio na travnjaku, na kojem je izluđivao rivale, a danas to čini izvan njega. Juan Roman Riquelme, jedan od najomiljenijih igrača navijača Boce u povijesti, u karijeri je igrao za klub s Bombonere, Barcelonu, Villarreal i Argentinos Juniors, te za reprezentaciju Argentine. 

Legenda iz San Fernanda uvijek je izazivala posebnu pažnju na terenu, a mnogi će danas reći da je, unatoč jako dobroj karijeri, ipak mogao i trebao pokazati više, jer je bio jedan od onih koji jednim potezom otvaraju protivnike, a istovremeno i zatvaraju njegove šanse da stignu do nekog povoljnog rezultata.

Nakon 568 utakmica i 143 gola, Riquelme je u siječnju 2015. završio karijeru. Kada moderni nogomet danas pogleda s tribina i mora govoriti o novim generacijama onda dolazi do bolne istine... 

"Mi smo se voljeli igrati nogometa. Nismo postajali vrhunski igrači da bismo šetali pse i izlazili u skupe klubove. Današnji nogometaši ne igraju nogomet, nego objavljuju fotografije na društvenim mrežama iz frizerskih salona", poručio je Riquelme.

Njegova je, kaže, generacija bila posve drukčija od ove današnje...

"Volio sam znati svakog nogometaša na svijetu. Vjerovao sam da svakodnevnim gledanjem utakmica učim. Svaki put sam naučio nešto novo gledajući ih. Hvala Bogu pa sam živio i odrastao u drugo vrijeme."

Riquelme je za Bocu odigrao 331 utakmicu i zabio 75 golova. Kada danas gleda slavni argentinski klub, nije mu lako...

"Nekad je sve ovisilo o meni na terenu. Danas kad promatram Bocu obavezno patim. Iznerviram se, naljutim, jer znam da ne mogu ništa više učiniti", zaključio je legendarni Argentinac.  
 

Pročitajte više