Leko: Da sam gledatelj na derbiju Hajduka i Dinama, pitao bih se "što je ovo"

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je završio sezonu na drugom mjestu SuperSport HNL-a te osvojio domaći kup 2:0 pobjedom nad Šibenikom u finalu na Rujevici. Trener Ivan Leko dao je intervju za Dalmatinski portal, gdje je govorio o minuloj sezoni, igračima Hajduka, ali i ambicijama za novu sezonu. Tvrdi da mu je derbi Hajduka i Dinama (0:0) 30. travnja na Poljudu bio dosadan.

"Još uvijek je naša igra malo prepasivna. Meni je utakmica Hajduk - Dinamo bila dosadna, kao i većina derbija. Nema udaraca na gol, blok ide na blok. Da sam ja na toj utakmici bio na tribinama, sigurno bih se zapitao što je ovo. Meni je isto sve jasno i da sam se ja na malo drugačiji način izrazio, možda se to pitanje o dosadnom nogometu ne bi pet puta ponavljalo."

Komentirao je i svoju izjavu da je Dinamo za Hajduk svemirski brod: "Ja sam to rekao za Dinamo u trenutku kada su oni imali više od deset bodova prednosti. Dinamo je imao četiri igrača u Kataru, četiri najbolja U-21 igrača i najveći budžet. Dinamu po realnoj situaciji ne možeš konkurirati, ali u nogometu nema pravila i zato je nogomet zanimljiv. Mi u tom trenutku nismo mogli dobiti nikoga, a mene netko pita što radi Dinamo. Briga me što rade kad imamo vlastitih problema. Ali ponavljam, u nogometu ne pobjeđuje novac."

Ostatak intervjua pročitajte na Dalmatinskom portalu.

Pročitajte više