Leko ipak ne napušta Hajduk? Drugi Hrvat je veći favorit za klupu Šahtara

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DARIJO SRNA privremeni je trener Šahtara. Ukrajinska momčad, koja se ove sezone natječe i u Ligi prvaka, u potrazi je za novim trenerom nakon što je otišao Patrick van Leeuwen. Nizozemski stručnjak je momčad vodio u samo 13 utakmica, a u njima je upisao osam pobjeda, tri remija i dva poraza.

Prema kladionicama u Ukrajini, Hrvati su najveći favoriti za preuzimanje Šahtara. Čak četvorica su na vrhu ljestvice. Darijo Srna je prvi. Ukrajinci smatraju da ima najveće šanse ostati trajno na klupi i za takav ishod daju koeficijent 1.85. Igor Tudor sljedeći je na ljestvici s koeficijentom 3, a odmah do njega je aktualni trener Hajduka Ivan Leko (koeficijent 4).

Na četvrtom mjestu je Igor Jovićević, no njegove su šanse prema kladionicama puno manje - na takav je ishod koeficijent 25. Osim četvorice hrvatskih trenera tu su i aktualni trener Feyenoorda Arne Slot (25), trener Šahtarovih juniora Oleksij Belik (35) te Mircea Lucescu, Andrij Ševčenko i Oleksandr Kučer (na svu trojicu koeficijent je 50).

Kandidati za klupu Šahtara po kladionicama

Darijo Srna – 1.85

Igor Tudor - 3.00

Ivan Leko (Hajduk) – 4.00

Igor Jovićević (Al-Raed) – 25.00

Arne Slot (Feyenoord) – 25.00

Oleksij Belik (Šahtar U-19) – 35.00

Mircea Lucescu (Dynamo) – 50.00

Andrij Ševčenko – 50.00

Oleksandr Kučer - 50.00

Pročitajte više