Leko miče Leticu s gola: "On nam ne donosi bodove, on nam ih oduzima"

Foto: Epa/Pixsell

HRVATSKI vratar Karlo Letica velikom je pogreškom koštao Club Brugge pobjede na gostovanju kod Sint-Truidena u susretu 12. kola belgijskog nogometnog prvenstva koji je završio rezultatom 2:2. 

Letica je u 18. minuti vrlo lošom reakcijom propustio u mrežu udarac Kamade za vodstvo domaćih od 1:0. Jedan lagani udarac njemu je kroz ruke prošao u mrežu. 

Iako su gosti do kraja prvog poluvremena preokrenuli preko Vanakena (31-11m) i Schrijversa (41), nisu uspjeli osvojiti tri boda jer su u 78. minuti njihovi stoperi poklonili još jedan gol Sint-Truidenu koji je na kraju upisan kao autogol Ritsa.

Nakon te utakmice trener Club Bruggea Ivan Leko, pišu belgijski mediji, izgubio je strpljenje s hrvatskim reprezentativnim golmanom i izgleda da bi prvak Belgije u siječnju mogao dovesti novog čuvara mreže.

''Karlo je vrhunski talent koji će jednog dana možda igrati u Chelseaju ili Tottenhamu, ali mi smo ga doveli jer nam je trebao pravi golman sad. Posao mu je bio osiguravati nam bodove, a ako ćemo iskreno, nije nam ih donio puno u 15 utakmica. Želim ostati pozitivan i davati mu prilike, ali ako igraš u klubu koji se bori za naslov, onda moraš igrati na toj razini i to je cijela priča.“

Zbog neshvatljivih pogrešaka Letica je svom klubu u zadnja tri mjeseca izbio čak četiri boda, previše za klub koji se bori za titulu.

Kiks Letice za vrijeme utakmice protiv Antwerpena možete pogledati na 2:00 u ovom videu.

S Lekom se slažu i neki igrači Club Bruggea.

''Karlo je dobar na treningu i njegovo dovođenje imalo je smisla, ali mora nam početi donositi bodove što prije", rekao je kapetan Ruud Vormer.

''Lani sam promijenio golmana pet ili šest puta, bio sam neiskusan i vrlo nestrpljiv, ali ako golman radi greške i oduzima nam bodove, koliko ga dugo moram trpjeti? Ovo neće biti laka odluka'', zaključio je Leko.

Letica je u Brugge došao ovog ljeta iz Hajduka u transferu teškom oko tri milijuna eura.
 

Pročitajte više