Leko: Nisam ja došao ovdje trenirati juniore. Ovo je prevelik klub za to

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je na Poljudu u 22. kolu SuperSport HNL-a u napetoj utakmici pobijedio Goricu 2:1. Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Prvo je Marko Livaja doveo Hajduk u vodstvo, gosti su se vratili preko Slavka Bralića, a onda je Nikola Kalinić donio pobjedu Splićanima. 

"Bila je teška utakmica. Pobijedili smo, treba poštovati tri boda. Momčad se borila koliko je mogla. To je pozitivna stvar. Imamo milijun problema trenutno. Ne možeš pripremiti utakmicu kako treba. Sad sam u svlačionici, gledam i nemam osam igrača. Treba puno trenirati i raditi. Nadam se da ćemo imati vremena da naš nogomet počne ličiti na nešto. Na pripremama smo izgledali puno bolje", rekao je nakon utakmice s Goricom trener Hajduka Ivan Leko.

"Igraju juniori, ali ne mogu se iza toga skrivati"

"Nisam sretan što moram promovirati juniore. Nije to meni neko ludilo, nisam došao tu trenirati juniore. Ovo je prevelik klub da bismo mi to uzimali kao uspjeh. Ovdje se gleda da se pobijedi utakmica. Ne mogu se ja sad sakrivati od neuspjeha jer mi igraju juniori. Klub je transferima Livaje i Kalinića pokazao da je jak bio u tom trenutku. Kalinić živi za Hajduk, zabio je danas gol", rekao je Leko.

"Dinamo? Prerano je pričati, to je ogromna utakmica. Dva su to najveća hrvatska kluba. Imamo respekt otići tamo i pokušati pokazati da imamo kvalitetu, srce i dušu. Ovo je najbolja publika na svijetu. Govorim to iz svog iskustva. Kad ne igraš dobro, koliko god ti je teško, očekuje se stalno od tebe puno. To je dobro za igrače, da rastu i da igraju pod stresom", zaključio je trener Hajduka.

 

Pročitajte više