Leko: Vušković? Lako je sad biti pametan... Ovo mi je najgori period u životu

Foto: Profimedia

NAKON poraza od Lokomotive (3:4), Hajduk u nedjelju u 25. kolu SuperSport HNL-a gostuje kod Osijeka. Trener Ivan Leko u najavi utakmice rekao je da prolazi kroz težak period.

"Ovo su za mene najgora dva mjeseca. S predsjednikom pričamo često, ovaj tjedan, prošli isto", izjavio je Leko pa se osvrnuo na igre Luke Vuškovića, najmlađeg igrača u povijesti HNL-a i najmlađeg strijelca u povijesti Hajduka.

"To je klinac od 16 godina. Odigrao je top utakmicu u Osijeku, odlučio susret i onda si lud ako ga ne staviš sljedeću. Kao što sam već rekao, to je igrač koji može odigrati top, a može odigrati i flop. Lako je sad biti pametan... Ali on je talent i treba mu dati da igra."

Što očekujete od Hajduka u Osijeku?

Radimo na svemu, na svim aspektima nogometa. U nijednom nismo dobri. Prvo radimo listu igrača tko može trenirati, tko ne može. Kada u osam utakmica ne možeš ponoviti isti sastav, ne može se očekivati automatizam. Radimo puno, ali to se ne vidi na terenu. Treba izaći na teren i dati milijun posto. U slučaju pobjede imaš nešto drugo, a u slučaju poraza imaš probleme u svemu.

Zašto Jan Mlakar nije slavio gol protiv Lokomotive?

Ne znam, prvi put to čujem. Nisam to primijetio. Treba njega pitati.

Tko ima veći imperativ u nedjelju?

Ne može biti veći pritisak i imperativ nego na nas. Nema te ekipe koja ima veći imperativ nego mi. Utakmica će sigurno biti drukčija nego u Kupu. Pokušavamo anticipirati što će oni igrati. Nama je fokus da mi budemo bolji.

Chidozie Awaziem?

U lošem je periodu, uostalom kao i svi mi. Nećemo si lagati. Čovjek igra, griješi, ali nije jedini. Ovaj tjedan nije trenirao jer ima neku ozljedu. Zbog tih stvari nije u konkurenciji za Osijek. 

Tko propušta utakmicu? 

Lovre Kalinić, Elez, Awaziem, Prpić i Lovrencsics. Vidjet ćemo što će biti s Kalikom i Borevkovićem.

Tko će braniti?

Lučić.

Kakvi su odnosi među igračima u svlačionici?

Niti kao igrač niti kao trener nisam bio u svlačionici gdje su odnosi tako dobri. Možda je to i problem. Volio bih da ima problema, da se nekad potuku. To su predobri momci. Svi smo ovdje da u nedjelju u 90 minuta pobijedimo.

Pročitajte više