LENDRIĆ ZALUDIO GRBAVICU Zabio prvi europski gol na kultnom stadionu nakon 13 godina

Screenshot: YouTube

"TORRES IZ SOLINA", kako su prije šest godina splitski novinari prozvali tada mladog i perspektivnog napadača Hajduka, nije dosegao visine spomenutog Španjolca. 

Ali je nomad koji je do 25. godine već promijenio osam država u kojima je igrao, definitivno postao heroj plavog dijela Sarajeva, odnosno čak 10. kluba u njegovoj karijeri.
 
Ivan Lendrić u mjesec dana dvaput se upisao u povijest Željezničara. Prvo je s 19 golova postao najbolji strijelac BiH prvenstva, a onda u prvom pretkolu Europske lige postigao jedini gol na utakmici za pobjedu Želje nad crnogorskom Zetom.
 
Ovaj gol koji je zabio nakon sjajnog ubačaja Zajka Zebe iz kornera, u delirij je bacio rasprodanu Grbavicu iz jednog posebnog razloga. Bio je to prvi gol na tom legendarnom stadionu na europskoj utakmici nakon čak 13 godina.

Željezničar je za to vrijeme igrao europske utakmice i postizao golove, ali je domaćina glumio na Koševu, stadionu najvećeg rivala Sarajeva. Kultna Grbavica, koju su Srbi zapalili tijekom rata, a navijači i igrači Želje obnovili po završetku okupacije, nije udovoljavala UEFA-inim kriterijima, pa je Željezničar morao preko glumiti domaćina preko Miljacke
 
Nakon još jednog pothvata navijača ovog kluba koji su sakupili novac za izgradnju nove istočne tribine, Grbavica je konačno ispunila uvjete da se na njoj mogu igrati europske utakmice.
 
Prva nakon toliko vremena bila je ova protiv Zete, a prvi europski gol nakon gotovo desetljeće i pol, na Grbavici je postigao Ivan Lendrić. 

Pročitajte više