HNL

Leon Benko se vraća u Rijeku, ali u drugačijoj ulozi: "Poseban osjećaj za mene"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

LEON BENKO vraća se u Rijeku, ali u svojstvu napadača Varaždina. Novopečeni hrvatski prvoligaš bit će prvi gost Rujevice u novoj sezoni HNL-a.

Rijeka i Varaždin sastat će se u subotu od 20 sati, a glavni adut varaždinskog sastava uoči povratka u "svoju" Rijeku govorio je za Radio Rijeku.

"Drže me neke emocije za Rijeku, bit će poseban osjećaj za mene. Očekuje dobru utakmicu. Mi se još momčad u stvaranju, neka pobijedi najbolji, a mi ćemo dati sve od sebe", rekao je u uvodu.

Varaždin je protiv Rijeke u kupu pokazao da se može nositi s prvoligašima.

"Mi smo dali sve od sebe tada, a Rijeka je imala malo više sreće što je prošla i drago mi je zbog toga. Međutim, tada je to bila druga ekipa, dosta smo promijenili momčad. Novi smo prvoligaš, Rijeka ima imperativ pobjede i bit će to drugačija utakmica", dodaje Benko.

35-godišnji napadač s Rijekom je podigao jedno Rabuzinovo sunce, ali ono najbitnije, bio je jedan od glavnih aktera u povijesnom plasmanu kluba s Kvarnera u skupine Europa lige.

Postigao je golove protiv Stuttgarta u odlučujućoj utakmici, a ističe da mu je draži onaj na Kantridi.

"Općenito sam dosta emotivno doživio svoj boravak u Rijeci iako rastanak nije bio po mojoj volji. Međutim, ostavio sam traga. Spomenuli ste dres, doći će mi djeca na utakmicu na Rujevicu i bit će pola u dresu Varaždina, a pola u dresu Rijeke, jer su isto tako dosta vezani uz Rijeku i Opatiju, imaju dosta prijatelja iz vrtića tako da će moji na tribini biti miješani", završio je.

Pročitajte više