Leonardov blef ili tajno oružje: Misteriozno ozlijeđenom Patu ipak uloga u Teatru snova



IAKO je to nakon subotnje utakmice bilo malo izgledno, trener Milana Leonardo uvrstio je napadača Alexandrea Pata za uzvratnu utakmicu Lige prvaka na Old Traffordu protiv Manchestera.

Mladi je Brazilac proteklih dana trenirao samo u dvorani, njegova ozljeda mišića noge već pomalo postaje i misteriozna zbog čestih komplikacija i kašnjenja s povratkom. Navijači vjeruju da će Patak ipak zasjati punim sjajem i pomoći Milanu da nadoknadi razliku iz prve utakmice. Leonardo je o njegovu vođenju u Manchester odlučio nakon jutrošnjih testova Brazilčeve kondicije i izvješća liječničke službe, a u listu 22 putnika uključio je i potpuno oporavljenog Clarencea Seedorfa.

Talijanski mediji prenose da je njegov nastup upitan, no prije puta na Otok pojavile su se informacije o trenerskom iznenađenju, dvojcu Pato-Huntelaar ispred Ronaldinha. U svakom slučaju trebao bi biti oružje s klupe, jer je Leonardo ranije govorio da ga ne planira voditi ako ne bude spreman za nastup.

Tek će drugi okršaj divova pokazati je li taj trenerski potez bio blef ili pravi potez, Milan će u Manchesteru pokušati nadoknaditi poraz 3:2 iz prve utakmice na San Siru.

Sjajnu sezonu upropaštavaju problemi s mišićima

Patova sezona počela je na najljepši način, zabijao je u gotovo svakoj utakmici te se podjednako dobro snalazio kao desno krilo u taktici 4-3-3 i kao napadač u taktici 4-2-1-3. Početkom godine izabran je za najboljeg mladog igrača Serije A, no posljednjih mjeseci ima velikih problema s mišićima desne noge. Vratio se 28. veljače i zabio u pobjedi 3:1 nad Atalantom, no polovicom drugog dijela ponovno je morao izaći iz igre. Posljednju utakmicu s Romom preskočio je zbog istegnuća tetive.

Pročitajte više