L´Equipe: Pobijedili smo najdraže neprijatelje u drugom finalu zaredom



"NEVJEROJATNO. Nevjerojatno! Pokazali su zašto ih smatramo najboljima. Jednostavno fantastično i povijesno - živimo u eri nepobjedivih" raspojasao se ugledni L'Equipe pod egidom "Super Blues" koja vrišti s naslovnice.

"Nastavio se hrvatski post - šest godina bez velikog naslova"

Uz likovanje što su do trostruke krune došli pobjedom protiv "najdražih neprijatelja Hrvata", L'Equipe ističe da su se ovim naslovom rukometaši uvrstili u red francuskih sportskih legendi, jer su prva momčad u povijesti rukometa koja je zaredom osvojila svjetsko, olimpijsko i europsko zlato.

Najutjecajniji europski sportski dnevnik ističe kako su njihovi rukometaši Hrvatima produbili još jednu ranu - pobjedom u finalu velikim su suparnicima za još jednu godinu produljili vrijeme od kada su zadnji put osvojili zlato na velikom natjecanju (bilo je to "davne" 2004. na OI u Ateni op.a.).

Francuske kolege ističu kako posebnu draž trijumfu daje što su do njega došli nakon što su dobar dio utakmice bili u rezultatskom zaostatku.

"Čvrsta hrvatska obrana je bila velika prepreka"


"Izabranici Claudea Oneste imali su težak zadatak probiti čvrstu hrvatsku obranu i pomalo čudno zvuči da su upravo igrači Line Červara lakše pronalazili pukotine u francuskom zidu. Francuska se izjednačila s Hrvatskom tek u 15. minuti, a u utakmicu se vratila tek na samom kraju prvog poluvremena kada su Hrvati opasno zaprijetili vodstvom 12:9.


"Karabatić vratio Francusku u život, a kraj prvog dijela je pokazao kakvu ćemo igru gledati do kraja"

L'Equipe piše da je, zahvaljujući Narcisseu i Karabatiću, Francuska ulovila osjetnu prednost suparnika i da su posljednje dvije minute prvog poluvremena bile pokazatelj onoga što slijedi - uvjerljive pobjede koja je mogla biti izražena još većom razlikom da nisu promašili dva sedmerca.

"Herojski Omeyer"

"Noćna mora za Hrvate nastupila je u 37. minuti kada su Blues otišli na četiri gola razlike (17:13), a Fernandez, Karabatić, Narcisse, Abalo nisu pokazali znakove umora. Međutim, tada je došlo do reprize hvatanja zaostatka, ali sada s promijenjenim ulogama.

Nije međutim sve išlo kao po loju iako su zabili gol dok im je Narcisse bio isključen: Karabatić je prije 40. minute imao dva isključenja, a Omeyer je bio istinski heroj na golu i omogućio slavlje u bečkoj dvorani prepunoj hrvatskih navijača."

"Francuzi su bili na drugom planetu. Povijesno. Iznimno. A sada slavimo. I to dugo", završio je L'Equipeov dopisnik iz Beča.

Pročitajte više