IGOR TUDOR

L'Equipe: Tudor je sve uništio. Unosi se u lice igračima i ponavlja im istu rečenicu

Foto: Screenshot (Twitter/Olympique Marseille)

IGRAČI Marseillea požalili su se gazdi Pablu Longoriji na trenera Igora Tudora (44). Hrvatski trener stigao je u klub prije mjesec dana i dosad je zaratio s nekolicinom. Francuza Jordana Amavija prebacio je u rezerve nakon žestoke rasprave, a Brazilca Gersona i Turčina Cengiza Undera također planira potjerati iz kluba.

Camoranesi pobjegao nakon tjedan dana, igrači nezadovoljni

Iz kluba je nakon samo tjedan dana otišao pomoćni trener Mauro Camoranesi, nezadovoljan Tudorovim ponašanjem. Igrači smatraju da su Tudorove trening-metode brutalne te da se previše suhoparno trči, a neki su ga nazvali i luđakom. Tudor se navodno igračima unosi u lice i govori istu rečenicu:

"Ne trčite dovoljno, ne radite dovoljno i ne igrate kako biste trebali", prenosi L'Equipe Tudorove riječi koje se često čuju na Marseilleovim treninzima. Jedan izvor iz kluba je dodao: "Tudor je ponekad hladan. Uništio je sve što je Sampaoli napravio. Stil, atmosferu i momčad koju mijenja u sasvim drugu krajnost."

Payet se požalio, uprava na strani trenera

Igrači Marseillea ne razumiju Tudorove metode i smatraju da ne trebaju previše toga mijenjati u odnosu na prethodnu sezonu. Podsjetimo, tada je Marseilleov trener bio karizmatični Argentinac Jorge Sampaoli, koji je klub napustio nakon osvojenog drugog mjesta u Le Championnatu te izborenog plasmana u skupine Lige prvaka. 

Zbog toga je Dimitri Payet zatražio krizni sastanak s Longorijom, ali u cijeloj priči bi deblji kraj mogla izvući skupina nezadovoljnih igrača. U klubu smatraju da 80 ili 90 posto igrača prati Tudorove ideje. Marseille se stoga planira riješiti igrača koji ne prate trenera pa je Tudorov posao zasad siguran. Marseille u nedjelju dočekuje Reims na Velodromeu u prvom kolu francuskog prvenstva, a u četiri pripremne utakmice Tudor je ostvario jednu pobjedu.

Pročitajte više