Lesnar dokazao da je najopasniji čovjek na svijetu, Reljića pokopali stari problemi!

MMA svijet i dalje pokušava sažeti dojmove subotnjeg povijesnog okršaja između Shanea Carwina i Brocka Lesnara. Možda i najiščekivaniji UFC-ov teškaški meč u povijesti, koji je za ulog imao ujedinjenje titule, nije razočarao. Dapače, Las Vegas, kao i ostatak zemaljske kugle, svjedočio je pravom borilačkom spektaklu kakav smo dugo čekali. Vidjeli smo demonstraciju snage i fizičke moći današnjih modernih gladijatora, sjajne izmjene udaraca kakvih se ne bi postidjeli niti profesionalni boksači, nevjerojatnu volju za preživljavanjem i na kraju - spektakularan preokret. Više nismo mogli niti poželjeti.

Lesnar je na koncu izašao kao pobjednik iako je bio na rubu katastrofe. Carwin zaista ima za čime žaliti. Znalo se da je puno čvršći i tehnički potkovaniji u stojci, a takva su se predviđanja i ostvarila. Od samog je starta krenuo puno bolje u izmjenu udaraca da bi već nakon minute i pol ispitivanja snaga uspio dobro uzdrmati i "nokdaunirati" svog protivnika. Ostatak prve runde protekao je u mrcvarenju gorostasnog Lesnara na parteru. Teško je pobrojiti koliko je udaraca primio, no više od njihovog broja impresionirala je brutalna snaga kojom ih je Carwin ispaljivao. Ipak, kako su sekunde odmicale, tako je postajalo sve jasnije da će  "pravi prvak" preživjeti prvih pet minuta.

Carwin poslije borbe u bolnici

Potpuno iscrpljeni Carwin dao je sve što je imao. I više od toga. Lesnar je osjetio fizičku slabost, srušio je protivnika na početku druge dionice i brutalno ga zadavio.

"Nikada se nisam tako osjećao. Tijelo mi je bilo potpuno onemoćalo. Rekao sam svojim trenerima da ne osjećam uopće noge i da ću teško odraditi drugu rundu, no krenuo sam kao što bi krenuo i svaki drugi vojnik", izjavio je Carwin koji je odmah nakon završetka borbe prebačen u bolnicu zbog iscrpljenosti i hiperventrilacije.

Poznat kao loš gubitnik, ali i još gori pobjednik koji obično likuje nad svojim "žrtvama", Lesnar je ovaj put pokazao poštovanje prema protivniku. Kako i ne bi, Carwin je skoro pomeo pod njime, a spasila ga je jedino njegova nevjerojatna izdržljivost i otpornost na udarce.

Prema svim najavama Lesnar bi svoj pojas trebao braniti već na UFC-u 119 u Indianapolisu koji će se održati krajem rujna. Sljedeći u redu izazivača je opasni "meksički Amerikanac" Cain Velasquez. Carwinu ostaje nada da će još jednom stići do prilike za naslov.

Reljićevi stari problemi možda ga koštali UFC karijere?

Na istom smo turniru gledali i našeg Gorana Reljića. Nažalost, Zadranin je ubilježio drugi uzastopni poraz u UFC-u koji bi ga vrlo lako mogao koštati angažmana u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. U prilog mu jedino ide to što je i ovaj put, baš kao i protiv CB Dollawayja, izgubio u vrlo gustom meču - podijeljenom odlukom sudaca.

Suci su digli ruku Kendallu Groveau iako su komotno mogli pobjedu dati i hrvatskom borcu koji je pokazao srčanost, ali i stare probleme. Gotovo da smo gledali reprizu borbe iz Australije. Reljićevi udarci nisu prolazili, a kada bi i pronašli pravo mjesto, bili bi nedovoljno ubojiti da bi napravili ozbiljniju štetu. Nedostajalo mu je agresivnosti, ali i kondicije, čiji se nedostatak mogao primijetiti kako je borba odmicala. Iako Goran tvrdi da mu skidanje kilaže nije problem, dojam je da je ipak puno moćnije izgledao u poluteškoj kategoriji nego sada u srednjoj. Čovjek koji u trenažnom procesu ima gotovo 100 kilograma čistih mišića izgleda čak i pomalo bolesno u trenutku kada mu vaga mora pokazati 84. A službeno vaganje održava se samo jedan dan prije borbe.

Ostaje nada da će Dana White i UFC prepoznati njegov neupitan potencijal i dati mu novu priliku. Svakako ju je zaslužio...

Pročitajte više