Lewandowski: Imaš 16 godina? Nemoj mi lagati. Ovakvo nešto nisam nikad vidio

Foto: Profimedia

BARCINO čudo od djeteta Pau Cubarsi (17) ove sezone u svom natjecanjima ima 13 utakmica za Katalonce. Mladi defenzivac u posljednje vrijeme dobiva sve više povjerenja od trenera Xavija Hernandeza, a neke zvijezde kluba šokirane su zrelošću ovog mladića.

Cubarsi je za prvu momčad debitirao prije dva mjeseca u Kupu protiv Salamance, a par dana kasnije zaigrao i u ligaškom dvoboju protiv Betisa. To je bila večer prije nego što će napuniti 17 godina. Barcelona je pobijedila 4:2, a Cubarsi je tako dobro odigrao da ga je Robert Lewandowski u svlačionici odveo na stranu i pitao ga koliko ima godina. Prema španjolskim medijima, razgovor je tekao ovako:

Lewandowski: "Pau, jedno pitanje: koliko imaš godina?"

Cubarsi: "Imam 16 godina."

Lewandowski: "Pitao sam te da mi kažeš koliko imaš godina. Nemoj me praviti budalom."

Cubarsi: "Kunem ti se da imam 16 godina."

Lewandowski: "Ne mogu vjerovati da si odigrao ovakvu utakmicu sa 16 godina. Takvo nešto nisam nikad vidio."

Od te utakmice protiv Betisa, Cubarsi je igrao sve više i prometnuo se u standardnog igrača u obrani. U ligi prvaka odigrao je vrhunsku utakmicu u pobjedi nad Napolijem, a briljirao je i u teškom dvoboju s Atleticom u LaLigi. Dobio je poziv i u A reprezentaciju Španjolske i izgledno je da će debitirati u nadolazećim utakmicama protiv Kolumbije i Brazila.
 

Pročitajte više