Liječnik hrvatske reprezentacije: Gvardiol će imati masku i moći će nesmetano igrati

Foto: EPA

JOŠKO GVARDIOL zadobio je prijelom nosnih kostiju na utakmici protiv Freiburga, no zbog ozljede neće dugo izbivati s travnjaka. Hrvatski reprezentativac morao je napustiti travnjak nakon ozljede u ranoj fazi utakmice nakon što se u skoku nezgodno sudario sa suigračem.

Liječnička služba RB Leipziga ustanovila je da je Gvardiol zadobio prijelom nosnih kostiju te natečeno oko, no ozljeda ne zahtijeva bilo kakav kirurški zahvat. Ovisno o situaciji s natečenim okom, Gvardiol bi mogao već u petak trenirati, uz posebnu masku koja mu je pripremljena. Kakvo je njegovo stanje, objasnio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Saša Janković:

Nosit će masku

"U komunikaciji smo s liječničkom službom Leipziga te, prema dijagnostici, nemamo razloga za brigu jer će Joško moći normalno trenirati i igrati od prvog dana okupljanja reprezentacije, uz, naravno, nošenje maske. Čuli smo se i s Joškom, koji se već iste večeri osjećao dobro, pa iako se radi o neugodnom udarcu, ne trebamo brinuti za Joška u kontekstu Svjetskog prvenstva."

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenog putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga. Dva dana kasnije, reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje Svjetsko prvenstvo.

Prvu utakmicu na njemu igra 23. studenoga protiv Maroka. U skupini F potom će igrati s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Pročitajte više